Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Flinke perioden met zon. Maandag plaatselijk weer tropisch warm

04 augustus 2013 door Jannes Wiersema

30Rond een sturend laag ten noorden van Schotland wordt met een zuidwestelijke stroming maritiem polaire lucht aangevoerd.Verder trekt een randstoring ten zuidwesten van Ierland NO-waarts via Engeland en bereikt maandagmorgen de noordelijke Noordzee. Boven Centraal-Europa bouwt zich intussen een hoog op waardoor de stroming maandag zuidelijk wordt. Hiermee wordt in de loop van maandag weer warmere lucht aangevoerd die in de tweede helft van de maandag dermate onstabiel wordt dat er stevige buien tot ontwikkeling kunnen komen.

Op de Zaterdag was het mooi weer,al stond er wel een stevige wind. Op veel plaatsen werd het weer een zomerse dag. Lokaal  groeide de wolken tot een bui. In Groningen nog met onweer. In Pieterzijl werd binnen 10min 4,0 mm afgetapt. Een stuk aangenamer dan de vrijdag voor veel mensen.

Er zijn flinke perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog.Vanochtend zeer lokaal wat lichte regen of een buitje is niet helemaal uitgesloten. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21 graden vlak aan zee tot 26 graden in het zuidoosten van het land. De wind draait van zuid naar het zuidwesten en neemt toe naar matig, aan de kust naar vrij krachtig.

Komende nacht is er slechts wat sluierbewolking en daalt de temperatuur naar ongeveer 15 graden. De wind wordt zwak en draait naar zuidoostelijke richtingen.

Maandag overdag is het eerst behoorlijk zonnig. Later op de dag komt er meer bewolking en in de namiddag en avond neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 26 graden op de wadden tot rond de 30 graden in het zuidoosten. De wind neemt toe naar matig uit zuidelijke richtingen.

Vooruitzichten

Af en toe zon en van tijd tot tijd regen of een bui met middagtemperaturen rond 21 graden.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn