Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Flinke zonnige perioden, in het noorden enkele wolkenvelden.

09 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het op de meeste plaatsen vrij zonnig. Later vanochtend en vanmiddag vormen zich enkele stapelwolken. De noordelijke provincies blijven gevoelig voor enkele wolkenvelden vanaf de Noordzee en in het noordoosten is een lichte regenbui niet uitgesloten. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C, in het noordelijk kustgebied wordt het niet warmer dan een graad of 10. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het in het noorden bewolkt en in het Waddengebied kan wat lichte regen vallen. Elders is er nauwelijks bewolking en kan er lokaal een ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot lokaal rond het vriespunt in het midden en zuiden. De wind wordt zwak en veranderlijk, in het noordelijk kustgebied matig uit een westelijke richting.

Woensdag overdag is het in het zuiden tamelijk zonnig, in het noorden is er meer bewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C graden op de Wadden tot ongeveer 17°C het zuiden. Er staat een zwakke veranderlijke wind. Aan de kust is de wind zwak tot matig uit richtingen tussen west en noord.

Vooruitzichten

Vanaf donderdag zachter met af en toe zon, maar soms ook regen of enkele buien.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 16 mei tot en met dinsdag 23 mei

De eerste dagen vrij grote kans (rond 60%) op temperaturen (ruim) boven normaal. Daarna hoogstwaarschijnlijk overgang naar een koel weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn