Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Geleidelijk droger en meer zon.

06 november 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het landinwaarts overwegend droog met brede opklaringen en aanvankelijk een enkele mistbank. In de kustgebieden drijven er geregeld buien vanaf zee binnen. De buien nemen vandaag in aantal en activiteit af en er komt vrij veel ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is noordwestelijk en zwak tot matig, aan zee vrij krachtig. In de loop van de dag wordt de wind zwak en variabel.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag klaart het breed op en ontstaan er mistbanken. Het koelt flink af naar 2°C in de kustgebieden en -2°C plaatselijk in het oosten van het land. De wind wordt geleidelijk zuidoostelijk en is zwak.

Dinsdag begint met nevel en op diverse plaatsen mist. Daar waar mist aanwezig is kan het tot aan het einde van de ochtend duren voordat de zon te zien zal zijn. In de middag zijn er dan overal zonnige perioden, al zullen er ook enkele wolkenvelden overtrekken. Het blijft overal droog en het is vrij koud met een maximumtemperatuur rond 8°C. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig van kracht.

Vooruitzichten

Slechts af en toe zon en later in de week wisselvallig met geregeld regen of buien. Middagtemperaturen rond of iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 13 november tot en met maandag 20 november

Grote kans (70%) op een overgang naar een rustig weertype met middagtemperaturen iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn