Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Geleidelijk meer opklaringen

12 januari 2013 door Jannes Wiersema

De meeste kou was in de afgelopen nacht aanwezig in het zuidoosten van het land. Maastricht was met -5,1 graden de koudste KNMI post, de eerste matige vorst van het nieuwe jaar. Woensdrecht en Eindhoven noteerden -4,7 graden. Gisteravond viel er in het noordoosten nog wat lichte sneeuw.

Geleidelijk meer opklaringen

Op veel plaatsen is het zwaar bewolkt en plaatselijk valt eerst nog lichte sneeuw. Geleidelijk breekt de bewolking, in Zeeland was het in de vroege ochtend al redelijk opgeklaard. De maxima komen uit rond 2 graden en de oostelijke wind is matig.

Vannacht zijn er opklaringen, maar in het uiterste zuiden is er meer bewolking. De minimumtemperatuur ligt tussen -2 graden in het westen en -6 in het oosten en noordoosten. De oostelijke wind is overwegend matig.

Zondag overdag schijnt op veel plaatsen de zon, maar in het noorden kan bewolking uit Duitsland binnendrijven. De maximumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Er staat een matige noordoostenwind.

Na sneeuwbui – verscherping vorst waarschijnlijk

Na het weekend zet de vorst door! Maandag probeert zachte lucht vanaf de Noordzee het land op te trekken maar deze missie zal falen. Wel neemt hierdoor de kans op een sneeuwbui in het westen en noorden toe met daar tijdelijk wat wind van zee. Het kwik schommelt in het westen rond nul, landinwaarts blijft het 2/3 graden vriezen bij een zwakke wind uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht vriest het overwegend matig, -5/-8 graden.

Dinsdag maken het westen en zuiden de grootste kans op een sneeuwbui. Het blijft overdag enkele graden vriezen en in de nachten vriest het over het algemeen matig waarbij de kans op een keertje plaatselijk strenge vorst gestaag toeneemt. Een eventuele aanval op het winterweer lijkt niet eerder dan tegen het volgend weekend kans te maken. Kortom: de schaatsen kunnen niet alleen van zolder maar ook uit het vet!

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn