Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Geleidelijk op de meeste plaatsen droog

12 juli 2019 door Jannes Wiersema

In een strook van Friesland naar Overijssel komen eerst nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. De buien trekken komende uren geleidelijk naar Duitsland en nemen in activiteit af. De zwakke tot matige wind is in het westen noordwest en in het oosten zuidwestelijk, maar daar draait de wind in de loop van de middag ook naar het noordwesten.

Vannacht neemt de bewolking vanuit het noorden alweer toe en kan er wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Morgenochtend begint met veel bewolking en lokaal lichte regen. Bewolking en regen trekken zuidoostwaarts weg waarna er in de middag ruimte is voor opklaringen en af en toe zon. Wel kan er dan vooral in het zuidoosten nog een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 18°C in het Waddengebied en 22°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk wolkenvelden, meest droog en aan de koele kant. Vanaf woensdag af en toe zon, maar ook kans op een bui en hogere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 19 juli tot en met vrijdag 26 juli

Aanvankelijk 60-70% kans op een wisselvallig weertype, later in de periode toenemende kans op een overgang naar een droog weertype. De temperaturen vertonen een vrij grote spreiding rond het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn