Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Geleidelijk opklaringen en vrijwel overal droog.

23 januari 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het in het noorden en midden bewolkt, in het zuidoosten en oosten komen opklaringen voor die zich langzaam westwaarts uitbreiden. De maxima lopen uiteen van +0°C in het oosten tot +3°C vlak aan zee. De lokale gladheid is vooral in de ochtend nog aanwezig. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag naar noordoostelijke richtingen.

Komende avond en nacht zijn er brede opklaringen en ontstaat er plaatselijk mist. Het koelt flink af. De minima liggen tussen de -2°C in het zuidwesten en lokaal -12°C landinwaarts. De wind wordt zwak en komt uit een overwegend noordelijke richting.

Morgenochtend komt lokaal mist voor die langzaam optrekt. Verder zijn er zonnige perioden. In de loop van de middag en avond gaat in het zuidwesten de bewolking toenemen. De middagtemperatuur loopt uiteen van +3°C in Zeeland tot -3°C in Groningen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Vrijdag of zaterdag grote (70%) kans op overgang naar duidelijk zachter weer met in het weekeinde perioden met regen. Er is 30% kans dat het (vrij) koud blijft. Na het weekeinde onzeker, met een grote kans op vrij koud, wisselvallig weer met soms winterse neerslag.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 30 januari tot en met woensdag 06 februari

Onzekere verwachting. 70% kans op (vrij) koud weer met vooral eerst af en toe neerslag, soms met een winters karakter. 30% kans op temperaturen rond of iets boven normaal met af en toe regen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn