Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Geleidelijk opklaringen,waarschijnlijk niet overal de zon . Morgenmiddag perioden met regen

14 januari 2018 door Jannes Wiersema

Veel bewolking maar in het zuiden opklaringen. Deze opklaringen breiden zich langzaam noordwaarts uit. Het blijft de gehele dag droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuiden. De oost tot zuidoostenwind is overwegend matig. Aan zee neemt de wind in de avond toe naar matig tot vrij krachtig en draait naar een zuidelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dagKaart verwachtingen morgen nachtWaarschuwing land 0 new

Komende nacht neemt de bewolking van het westen weer uit toe maar het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt, in het zuidwesten ligt deze rond 3°C en in het noordoosten rond -1°C. De wind is zuidelijk, matig, aan de kust zuid tot zuidwest, vrij krachtig, later krachtig.

Maandag neemt de bewolking van het westen uit verder toe en in de middag en avond trekt een regengebied van het westen uit over Nederland. De temperatuur loopt gedurende de dag op naar ongeveer 6°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee is de wind krachtig tot hard, later af en toe stormachtig. In de avond zijn er aan de kust windstoten mogelijk tot 85 km/u.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met winterse buien en donderdag 60% kans op zeer zware windstoten. In het weekeinde rustig met ’s nachts lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 21 januari tot en met zondag 28 januari

Eerst rustig en vrij koud. Vanaf 22 januari grote (70%) kans op overgang naar wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. Er is een kleine (30%) kans op koud weer met mogelijk sneeuw.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn