Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Geregeld zon en een enkele bui.

13 april 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag wolkenvelden, maar vooral in de kustgebieden ook brede opklaringen. Landinwaarts ontstaan stapelwolken en met name in het noordoosten kan hieruit een enkele lichte bui voortkomen. De middagtemperatuur ligt tussen 10°C op de Wadden en 13°C lokaal in het zuiden. De wind is west tot noordwest en overwegend matig, eerst aan de kust nog vrij krachtig.

foto van Jannes Wiersema.  

In de nacht naar vrijdag zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 4°C. De wind wordt west tot zuidwest en neemt af naar zwak tot matig.

Vrijdag overdag is er vooral landinwaarts veel bewolking en kunnen in de middag weer enkele buien voorkomen. In de kustgebieden is de zon vaker te zien en blijft het overdag overwegend droog. Later in de avond neemt in het noordwesten de kans op regen toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 13°C bij een matige west- tot zuidwestenwind. In de avond neemt de wind langs de westkust toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten

De eerste dagen wisselvallig, met op eerste paasdag ook zonnige perioden. Aan het einde van de periode geregeld zon en overwegend droog, met koudere nachten. Middagtemperaturen rond 10 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 20 april tot en met donderdag 27 april

Grote kans (rond 80%) op een vrij koud en half tot zwaar bewolkt weertype met af en toe regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn