Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Geregeld zon en kans op een bui.

12 augustus 2013 door Jannes Wiersema
In de middag een bui.

In de middag een bui.

De komende dagen blijft de luchtdruk laag boven Scandinaviƫ terwijl een uitloper van het Azorenhoog zicht uitstrekt tot over de Golf van Biskaje en Frankrijk. Als gevolg van deze drukverdeling staat boven ons gebied een westelijke stroming waarmee maritiem polaire lucht wordt aangevoerd en waarin af en toe kleinschalige storingen meetrekken. Dinsdag wordt de stroming meer noordwestelijk en trekken er geregeld buien vanaf de Noordzee over ons land.

De ochtend begint op veel plaatsen bewolkt met hier en daar ook nevel. In de loop van de ochtend breekt de zon op steeds meer plaatsen door, al blijft er ook vrij veel hoge bewolking aanwezig. Met name in de middag is er vooral landinwaarts kans op een bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 19 graden. De wind draait naar zuidwest tot west en neemt boven land toe tot matig, kracht 3 tot 4 en aan de kust en op het IJsselmeer tot vrij krachtig, 5 Bft.

In de nacht naar dinsdag maken vooral de kustgebieden kans op een bui. Meer landinwaarts zijn er opklaringen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 12 graden. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in de kustgebieden waait de wind meer uit een west tot noordwestelijke richting is is soms vrij krachtig.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt en vallen er van tijd tot tijd buien. Met name in het noorden kan er ook onweer voorkomen. Met een matige west- tot noordwestenwind wordt het niet veel warmer dan zo’n 18 graden.

De komende periode hebben we te maken met licht wisselvallig weer. Een uitloper van het Azorenhoog strekt tot over onze omgeving dat later in de week oostwaarts wegtrekt. In de loop van het weekeinde nadert een actieve depressie de Britse Eilanden. Daar aangekomen trekt het laag over de noordelijke Noordzee oostwaarts naar Scandinaviƫ. In de loop van de volgende week zien we dan weer een uitloper van het Azorenhoog dichterbij komen.

Vooruitzichten

Een licht wisselvallig weertype met geregeld zon, af en toe een bui en temperaturen veelal tussen de 19 en 22 graden.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn