Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Grijs en plaatselijk (mot)regen, vandaag hier en daar ook mist

22 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en vooral in het midden en zuiden van het land valt (mot)regen. Verder is het nevelig met ten noorden van de grote rivieren op uitgebreide schaal (dichte) mist. In de loop van de dag wordt de bewolking in het noorden en oosten wat dunner en lost de mist op de meeste plaatsen geleidelijk op, zodat daar de zon af en toe zou kunnen doorbreken. Elders blijft het bewolkt en nevelig, vooral in het zuiden soms ook mistig met hier en daar nog wat motregen. De maximumtemperatuur ligt tussen 6°C in het noordoosten en 10°C in het zuidwesten. De wind komt in het zuid(west)en overwegend uit west tot noordwest en is zwak tot matig, elders is de wind zwak en veranderlijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is het bewolkt en plaatselijk valt lichte motregen. Het blijft nevelig met aanvankelijk nog een kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan de kust neemt de wind toe naar vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig.

Zaterdag overdag blijft het bewolkt en op de meeste plaatsen is het droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig.

Vooruitzichten

Overwegend bewolkt met soms lichte (mot)regen. Vanaf dinsdag wisselvallig met toenemende neerslagkansen en meer wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 29 december tot en met vrijdag 05 januari

Grote kans, rond 80%, op aanhoudend zacht weer met van tijd tot tijd regen en soms vrij veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn