Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Grijs met geregeld motregen.

15 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en nevelig en er zijn perioden met motregen. De maxima lopen uiteen van 9°C in het zuidoosten tot 12°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is matig. Vanmiddag wordt de wind op de Wadden veranderlijk. Vanavond draait de wind naar zuid en neemt landinwaarts af naar zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht blijft het bewolkt en is het nevelig met af en toe motregen. Lokaal kan er mist voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van 6°C in het zuidoosten tot 10°C in het noordwesten. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Morgen blijft er veel bewolking aanwezig. Verder valt er af en toe motregen. De maximumtemperatuur komt uit rond 11°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. Aan zee wordt de wind matig tot vrij krachtig en draait naar een westelijke richting.

Vooruitzichten

Vrijdag geregeld zon en op de meeste plaatsen droog. In het weekend buien en tijdelijk meer wind. Maandag vooral in het zuiden regenachtig. Middagtemperaturen rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 22 november tot en met woensdag 29 november

Aanvankelijk een grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond of boven normaal. Langzaam neemt de kans op een overwegend droog weertype met middagtemperaturen beneden normaal toe van 30% naar 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn