Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt en een lichte bui.

24 november 2013 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een hoog west van Ierland wordt vanmiddag boven Schotland verwacht. Op de oostflank van dit hoog trekt een zwak warmtefront over ons land zuidwaarts. Een koufront tegen het noordelijke deel van onze FIR bereikt in de ochtend het noorden van het land en verlaat in de loop van de middag het zuidoosten. Achter het front wordt met een noordelijke stroming polaire lucht aangevoerd.

Er is vandaag tamelijk veel bewolking met slechts af en toe wat zon. Zo nu en dan komt er een lichte bui voor. In het oosten is eerst nog een enkele mistbank aanwezig. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden en de noordelijke wind neemt toe tot matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en nu en dan trekt er een bui over. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6 graden vlak aan zee tot rond het vriespunt in het oosten van het land. De noordwestelijke wind is boven land zwak en langs de kust (vrij) krachtig.

Morgen overdag is het half tot zwaar bewolkt met af en toe een bui. De middagtemperatuur ligt tussen 5 graden in het oosten en 10 graden vlak aan zee. De wind is noord tot noordwest, boven land matig en langs de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Een lagedrukgebied boven Italiƫ trekt naar Oost-Europa. Een hogedrukgebied ten noordwesten van Ierland wordt vandaag boven Schotland verwacht, na het weekeinde boven Ierland en heeft dan een rug tot boven ons land. Dinsdag passeert de rugas van noord naar zuid ons land en bij ons wordt de stroming dan west tot noordwest. Vrijdag verschijnt er een randstoring boven de noordelijke Noordzee en deze verplaatst zich zaterdag over Denemarken en Zuid-Zweden verder zuidoostwaarts. Volgende week zondag en maandag trekt een volgend lagedrukgebied Scandinaviƫ binnen en ook deze beweegt snel zuidoostwaarts. Boven Frankrijk is dan inmiddels een hogedrukgebied aangekomen dat verder Centraal-Europa intrekt.

Vooruitzichten

Over het algemeen tamelijk bewolkt najaarsweer met temperaturen tussen 7 en 10 graden en later in de week beduidend minder koude nachten. Aan het eind van de periode neemt de neerslagkans toe.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 01 december tot en met zondag 08 december

Grote kans op een wisselvallig weertype met temperaturen veelal rond de normale waarden

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1385278004619

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn