Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Half- tot zwaar bewolkt en geleidelijk een enkele bui, vannacht regen

30 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er met name boven het noorden veel bewolking. In het uiterste noordoosten valt soms wat (mot)regen. Elders schijnt nu en dan de zon en ontstaan er later vanochtend enkele buien, de kans op onweer daarbij is klein doch niet geheel uit te sluiten. De maxima liggen rond 20°C. De wind wordt geleidelijk westelijk en overwegend matig en in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtig.

 Waarschuwing land 0 new

Vanavond en komende nacht neemt de bewolking snel toe en gaat het van het noorden uit geleidelijk regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. De wind is westelijk en matig, aan de kust vrij krachtig, toenemend naar krachtig.

Zaterdag begint de dag op veel plaatsen nog met regen, in de loop van de ochtend verplaatst het regengebied zich verder zuidoostwaarts en wordt het van het westen uit droog. In de middag komen er in het westen enkele opklaringen voor. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C in het zuidoosten tot lokaal 21°C in het midden en westen van het land. De wind draait overal naar noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig en in het Waddengebied eerst af en toe krachtig.

Vooruitzichten

Wolkenvelden, ook nu en dan zon. Het blijft waarschijnlijk overwegend droog en de temperatuur ligt rond 22 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 07 juli tot en met vrijdag 14 juli

Waarschijnlijk is het licht wisselvallig met nu en dan regen en een temperatuur iets onder de 20 graden.

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn