Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt en lokaal nog een lichte bui.

25 juni 2013 door Jannes Wiersema

Een lagedrukgebied boven Noorwegen beweegt langzaam noordoostwaarts. Een bovenluchttrog met daarin ook nog restanten van een oude occlusie trekt oostwaarts over ons land. Een hogedrukgebied zuidwest van Ierland heeft een rug tot over Engeland en de westelijke Noordzee. Op de oostflank van deze rug wordt de stroming bij ons meer noordwestelijk en neemt de onstabiliteitsdiepte af. Restant van een occlusiefront weet woensdag door het hoog heen de Noordzee op te trekken.

Er is nog steeds vrij veel bewolking aanwezig en hier en daar komt een lichte bui voor. In de loop van de dag komt de zon er af en toe bij. De kans daarop is het grootst in de kustprovincies. De middagtemperatuur ligt tussen de 15 en 18 graden. Er staat een overwegend matige wind uit een noordwestelijke richting.

Gedurende de nacht naar woensdag zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Lokaal kan een ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen de 11 en 6 graden en er staat maar weinig wind.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon. In het oosten is meer bewolking aanwezig en het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 17 graden. De wind is noordwest en matig, kracht 3 tot 4, in het Waddengebied nu en dan vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6. (bron:KNMI)

Een lagedrukgebied boven Scandinaviƫ trekt verder noordoostwaarts. Zuidwest van Ierland bevindt zich een hogedrukgebied. Dit hoog krijgt de komende dagen een uitloper tot over de Britse Eilanden. Boven centraal Europa ontwikkelt een lagedrukgebied dat morgen via Polen naar het zuiden van Scandinaviƫ trekt en op vrijdag boven Denemarken gaat opvullen. Het eerdergenoemde hoog kan zich dan weer wat uitbreiden tot over de Noordzee maar trekt zich na het weekeinde weer terug richting Azoren. Halverwege volgende week trekt een depressie vanaf de oceaan over Schotland richting Scandinaviƫ.

Vooruitzichten

Van tijd tot tijd zon maar ook soms regen of een bui. De middagtemperaturen lopen geleidelijk op naar waardes rond de 20 graden.

het weer

dinsdag 02 juli tot en met dinsdag 09 juli

Grote kans op een overgang naar een meest droog weertype met geregeld zon en temperaturen oplopend tot normale waardes.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn