Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Het noorden bewolkt en regen, in het zuiden perioden met zon en droog.

11 september 2018 door Jannes Wiersema

In het noorden is het bewolkt met af en toe een spatje regen of motregen. In het zuiden zijn er  zonnige perioden en blijft het droog. Vanavond gaat het in het Waddengebied  harder regenen met daar tussen de 3 – 6 mm. De middagtemperatuur zit vandaag een groot verschil waar je zit met  18°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig, 6 Bft, eerst mogelijk hard, 7 Bft,met kans op windstoten tot 70 Km/U.

Vanavond en komende nacht is het in de noordwestelijke helft van het land veel bewolking met in het noorden en noordwesten  af en toe regen. Elders blijft het droog en zijn er opklaringen. Met minima van 13°C in het zuidoosten tot 16°C graden onder de bewolking in het noorden. De zuidwestenwind neemt gelijdelijk af naar zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Morgen breiden de bewolking en regen zich verder uit over de rest van het land. In het zuidoosten blijft het tot de avond droog met daar mogelijk nog eerst een zonnetje. Onder de bewolking en regen wordt het niet warmer dan een graad of 16 à 17, in het zuidoosten wordt het nog 21°C. Vanuit het noordwesten uit draait de zwakke tot matige wind geleidelijk naar een noordwestelijke richting 2 – 4 Bft.

Vooruitzichten

Morgen veel bewolking met perioden met regen. Vanaf donderdag perioden met zon en op de meeste plaatsen droog. Eerst temperatuur rond de 18 °C, vanaf zaterdag warmer met middagtemperaturen rond 22 °C.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 18 september tot en met dinsdag 25 september

Op de meeste plaatsen droog met maxima rond of iets boven het langjaargemiddelde van 18 °C

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn