Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Hogedruk in de buurt geen garantie voor stralend weer.

07 maart 2015 door Jannes Wiersema
bewolktAl dagen achtereen wordt ons mooi weer voorgeschoteld en vrij zachte temperaturen. Zondag zou de beste dag van het weekend worden,maar als zovaak in het vroege voorjaar zitten er vaak adertjes onder het gras. Ook nu lijkt het een adertje te zitten namelijk laaghangende bewolking en nevel die vanuit het Noordwesten probeert het land op te komen. Het is afwachten tot hoe ver dit proces gaat komen.Maar houd er rekening mee dat het op veel plaatsen een stuk minder mooi en ”warm” is dan wat zich eerst liet aanzien.Alleen het Zuidoosten heeft het langst veel zon en daar zou dan op de bekende warmste KNMI posten de 16 graden wel mogelijk zijn maar dat is 10-20% van Nederland.
Vandaag zijn er wolkenvelden die op veel plaatsen de zon niet doorlaten,doe daar de vlagerige matige tot vrij krachtige,mogelijk langs de kust krachtig 6 Bft Zuid tot Zuidwestenwind bij voeld het voor vele toch fris aan en zal als waterkoud worden ervaren.De middagtemperatuur is vandaag ca 10-12 graden. Vanavond en vannacht opklaringen maar ook bewolking met minimum temperatuur van 3 graden in het oosten tot en 6 graden pal langs de kust.De meest Zuidwestenwind blijft doorstaan en is matig tot vrij krachtig 3-5 Bft
Zondag het is eerst nog zonnig en het blijft droog. Maar in de loop van de ochtend krijgt het noordwestelijk kustgebied en later waarschijnlijk ook het westen van het land te maken met lage bewolking afkomstig vanaf de Noordzee. Het blijft wel tot de avond droog. De temperatuur loopt sterk uiteen van 9°C in gebieden met laaghangende bewolking en nevel tot mogelijk wel 13 graden in het zuidoosten van onze provincie, waar toch  de hele dag de meeste zon zal schijnen. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 5.
De vooruitzichten:  Maandag en dinsdag overwegend aan de bewolkte kant met mogelijk een spatje regen.Vanaf Woensdag weer meer zon en droog.Middagtemperatuur ca 12 graden.Met een matige tot soms vrij krachtige ZZw wind.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn