Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

In de loop van de dag bewolkt en plaatselijk regen.

03 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend schijnt hier en daar de zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en tegen de middag gaat het van het zuiden uit nu en dan regenen. Waarschijnlijk valt er in het westen van het land meer regen dan in het oosten. In de avond is het op de meeste plaatsen droog met enkele opklaringen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 12°C plaatselijk in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, aan zee enige tijd vrij krachtig.

 Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er met name in het oosten van het land opklaringen. In het westen is er meer bewolking. Het blijft er wel overwegend droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5°C in het noordoosten van het land tot 10°C in het zuidoosten. De wind is zuidoost en matig.

Zaterdag overdag is er in het westen van het land tamelijk veel bewolking met eerst nog kans op een spat regen, elders schijnt de zon af en toe. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit verder toe, gevolgd door enkele buien. Lokaal kan het om een stevige bui met onweer gaan. Het wordt een zachte dag met middagtemperaturen van 12°C in het westen tot mogelijk lokaal 16°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De wind waait uit zuid tot zuidoost en is matig. In de avond waait de wind uit uiteenlopende richtingen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 10 maart tot en met vrijdag 17 maart

Aanhoudend wisselvallig. Toenemende kans op temperaturen beneden normaal met later in de periode vooral landinwaarts kans op lichte vorst in de nacht.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn