Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

In de loop van de dag enkele buien, mogelijk met onweer.

01 september 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend begint met opklaringen waarin enkele mistbanken ontstaan zijn, die in de eerste helft van de ochtend snel oplossen. Vooral boven het midden zijn wolkenvelden aanwezig die noordoostwaarts trekken en waaruit lokaal regen valt. Nabij de westkust komen enkele buien voor. In de loop van de ochtend ontstaan er boven land stapelwolken die hier en daar zullen uitgroeien tot enkele, soms felle buien met daarbij plaatselijk onweer en zeer lokaal met hagel. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is overwegend zwak uit uiteenlopende richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht sterven de buien boven land grotendeels uit en klaart het breed op. Opnieuw kan er een mistbank ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 7°C in het noordoosten tot 13°C aan zee. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Zaterdag overdag zijn er perioden met zon. Aanvankelijk beperkt de kans op een bui zich tot de kust. Geleidelijk komen er ook landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. In de loop van de avond sterven de buien boven land weer uit. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C en de noordelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Rustig en lage neerslagkansen. In de nacht naar zondag en zondagochtend mist(banken). Maxima aanvankelijk onder normaal, maar geleidelijk rond normaal. In de tweede helft van de week toenemende kansen op regen(buien) en iets meer wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 08 september tot en met vrijdag 15 september

Vrij grote kans (60%) op maxima onder normaal, maar tegelijkertijd vrij hoge minima. Iedere dag is er circa 60% kans op regen(buien), maar er zijn ook droge momenten.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: Knmi

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn