Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

In de middag en avond kans op zwaar onweer.

19 juli 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn brede opklaringen. In het zuiden komt er zeer lokaal een bui voor waarbij onweer niet uitgesloten is, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noordoosten tot 19°C in het zuiden. De oostelijke wind is zwak tot matig van kracht, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Overdag neemt de kans op onweersbuien geleidelijk toe en kunnen er vooral in de loop van de middag en avond enkele zware onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal komt er dan hagel, zware windstoten en veel regen in korte tijd voor. Met een matige zuidoostelijke wind wordt zeer warme lucht aangevoerd, op veel plaatsen bedraagt de maximumtemperatuur 30°C of nog iets hoger. In de loop van de middag draait de wind van het zuiden uit naar een zuid(west)elijke richting en koelt het in het zuidwesten af.

Waarschuwing land 0 new  foto van Jannes Wiersema.

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor, mogelijk met onweer en hagel. Het koelt af naar ongeveer 19°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Donderdag overdag wisselen zon en buien elkaar af, de buien kunnen gepaard gaan met onweer. De maximumtemperatuur varieert van 20°C aan zee tot lokaal 25°C in het oosten. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten en neemt aan zee toe naar (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Vrijdag droog en zonnige perioden. De dagen daarna wisselvallig en geleidelijk temperaturen die dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 26 juli tot en met woensdag 02 augustus

Aanhoudend wisselvallig met maxima die enkele graden onder de normaal liggen voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn