Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

In de middag en avond regen en (natte) sneeuw.

04 februari 2019 door Jannes Wiersema

Er is veel hoge sluierbewolking met en in het (uiterste) noorden kans op lokaal lichte motregen. In de oostelijke helft vriest het licht en boven de westelijk helft ligt de temperatuur rond 1°C, aan zee enkele graden hoger. Op veel plaatsen kan het lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De matige wind komt uit het zuid tot zuidwesten en is langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig 4 – 6 Bft.

Vanochtend wordt van het westen uit de bewolking lager en in de middag trekt een gebied met regen en (natte) sneeuw oostwaarts over het land. In het oosten en in hoger gelegen gebieden kan het door (natte) sneeuw mogelijk even wit worden. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 3°C. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het noordwestelijk kustgebied in de middag mogelijk stormachtig, 8 Bft.

In de avond en nacht is er vrij veel bewolking en (mot)regent het af en toe. Later kunnen er in het noorden enkele opklaringen voorkomen en daar kan dan lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond +2°C, in opklaringsgebieden kan de temperatuur even onder het vriespunt komen. De zuidwestenwind is matig, langs de kust eerst nog af en toe krachtig.

Morgen is er tamelijk veel bewolking en blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 4°C. De wind wordt zuidelijk en is meest matig.

Vooruitzichten

Wisselvallig met temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 11 februari tot en met maandag 18 februari

Overgang naar een wat rustiger en minder wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn