Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

In de middag en avond regen- en onweersbuien, vanavond zware windstoten.

09 augustus 2018 door Jannes Wiersema

De ochtend begint met weinig bewolking met lokaal enkele mistbanken. Van het zuiden uit neemt de bewolking toe en vooral in de middag en avond zijn er flinke perioden met regen die vaak buiig van karakter is, lokaal is ook onweer mogelijk. Het zuidoosten krijgt vanochtend al te maken met onweersbuien. Op veel plaatsen valt 5-20 mm, lokaal mogelijk 20-40 mm. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C vlak aan zee tot lokaal nog 26°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit richtingen tussen oost en zuid maar trekt in de loop van de dag aan naar matig uit een noordoostelijke richting. Later in de middag en in de avond draait de wind naar west- tot noordwest en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, langs de kust naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind kortstondig aantrekken tot stormkracht, 9 Bft. Daarbij zijn er vanavond in het hele land windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur, in het noordwesten en noorden mogelijk tot ca. 90 km/uur, in het Waddengebied en op het IJsselmeer zijn zelfs kortstondig windstoten mogelijk tot ca. 100 km/uur.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is er veel bewolking en trekken er nog enkele buien over het land. De minimumtemperatuur ligt rond de 13°C, aan zee enkele graden hoger. De wind is westelijk en is matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard, mogelijk eerst stormachtig. In het noordelijk kustgebied zijn er aanvankelijk nog windstoten mogelijk tot ca. 90 km/uur. In de loop van de nacht neemt de wind in kracht af.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien tot ontwikkeling, vooral later in de middag en in de avond mogelijk vergezeld van onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

In het weekend wisselend bewolkt en zaterdag nog kans op een bui. De temperatuur loopt op naar zomerse waarden op zondag en maandag. Daarna meer bewolking en af en toe regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 16 augustus tot en met donderdag 23 augustus

Licht wisselvallig en een vrij grote kans (60-70%) op temperaturen rond of net onder het langjarig gemiddelde

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn