Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

In de noordelijke helft wolkenvelden, elders ook zon

10 mei 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag in het zuiden tamelijk zonnig. Elders ontstaan er geleidelijk stapelwolken die zich mogelijk uitspreiden, terwijl er in het noorden en aanvankelijk ook in het midden uitgestrekte wolkenvelden voorkomen,met lokaal wat motregenbuitjes. Later vanmiddag en vanavond lost de meeste bewolking op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C graden op de Wadden tot ongeveer 17°C het zuiden. In de noordelijke helft staat er een zwakke overwegend westelijke wind, elders is de wind veranderlijk. Aan de zuidwestkust wordt de wind in de loop van de dag zwak tot matig uit noordoostelijke richting. In de avond draait de wind overal naar oost tot noordoost.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is er weinig bewolking aanwezig en kan er in het noorden lokaal een enkele ondiepe mistbank voorkomen. Het koelt af naar 4°C in het noorden, in het zuiden wordt het niet veel kouder dan 7°C. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Donderdag overdag trekken er van het zuiden uit enkele wolkenvelden het land binnen. In de ochtend is een lokale bui in het zuiden niet uitgesloten, elders blijft het droog. In de loop van de middag neemt in de zuidelijke helft de kans op een regen- of onweersbui toe. Het kwik loopt op naar 16°C op de Wadden tot ongeveer 21°C in het zuiden. De oostelijke wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Af en toe zon, vooral vrijdag en tijdens het weekeinde enkele buien. De maximumtemperaturen liggen meestal op of iets boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 17 mei tot en met woensdag 24 mei

De eerste dagen vrij grote kans (60-70%) op temperaturen (ruim) boven normaal. Daarna hoogstwaarschijnlijk overgang naar een koel en (licht) wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn