Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

In de noordoostelijke helft eerst af en toe regen,

26 april 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend valt er aanvankelijk in het noordoosten  regen, elders is het droog en van het zuidwesten uit komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Wel ontstaan er vanmiddag stapelwolken die verspreid over het land tot een bui kunnen uitgroeien, mogelijk met onweer. In de loop van de avond wordt het droog en klaart het op veel plaatsen op. De middagtemperatuur is ongeveer 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig. In de avond draait de wind naar zuid.

In de Koningsnacht neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en aan het eind van de nacht zijn er in het westen perioden met regen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuid- tot zuidwestelijke wind is matig. In de loop van de nacht neemt de wind in het westen toe naar vrij krachtig, aan zee mogelijk krachtig, 6 Bft.

Op Koningsdag is het half tot zwaar bewolkt en zijn er buien. De maximumtemperatuur wordt niet hoger dan zo’n 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in het zuidwesten krachtig en langs de westkust mogelijk hard, 7 Bft. Daarbij is er in de middag en avond langs de zuidwestkust kans op zware windstoten rond 75 km/uur. In de loop van de middag draait de wind naar een west- tot zuidwestelijke richting.

Vooruitzichten

 Zondag nog wisselvallig en vrij koel. Daarna geregeld zon met een kleine kans op een bui en temperaturen in de buurt van het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 03 mei tot en met vrijdag 10 mei

Aanvankelijk temperaturen iets onder normaal met enkele buien. Vanaf het eerste meiweekend geleidelijk kleinere regenkansen en toenemende kans (naar 60%) op maxima die hoger liggen dan wat gebruikelijk is voor de tijd van het jaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn