Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

In de ochtend nevel of mist, overdag wisselend bewolkt.

26 september 2017 door Jannes Wiersema

De ochtend begint met wolkenvelden, nevel en mist, die hier en daar verkeersbelemmerend kan zijn. In de loop van vandaag breekt de zon op steeds meer plaatsen door en kan er vooral in de oostelijke helft van het land een enkele bui ontstaan. In het uiterste noordoosten is onweer daarbij niet uitgesloten. De maximumtemperatuur komt in het noorden uit rond 17°C en in het zuiden rond 19°C. De zwakke tot matige wind waait uit oost- tot noordoostelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

De nacht naar woensdag verloopt vrijwel overal droog met in brede opklaringen opnieuw de vorming van mist(banken). De minimumtemperatuur komt uit op ongeveer 9°C. De oost- tot noordoostenwind is overwegend zwak.

Woensdag overdag lost de nevel en de mist op. Van het zuiden uit krijgt de zon in de loop van de dag de overhand. In het uiterste oosten is een enkele bui mogelijk en de middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot lokaal 21°C in het zuiden. De wind draait naar oost tot zuidoost en blijft zwak tot matig.

Vooruitzichten

Overgang naar onbestendig weer met toenemende neerslagkansen en maximumtemperaturen die dalen naar ongeveer 16 graden in het weekeinde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 03 oktober tot en met dinsdag 10 oktober

De kans op een stabiel en droog weertype is ongeveer even groot als de kans op een wisselvallig weertype. Maximumtemperaturen rond of onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn