Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

In de ochtend regen, in het westen en noorden zware windstoten

16 maart 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en het regent op veel plaatsen. Later in de ochtend wordt het van het zuidwesten uit meest droog, wel blijft het op de meeste plaatsen bewolkt. De middagtemperaturen liggen tussen 9°C in het noorden en 12°C in het zuiden. De wind wordt zuidwest en neemt fors toe naar (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust en boven het IJsselmeer. In de westelijke en noordelijke kustgebieden komen daarbij zware windstoten van circa 75-90 km/u voor. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar matig.

In de avond en komende nacht is het eerst op veel plaatsen  droog, later gaat het van het westen uit opnieuw regenen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard, mogelijk even stormachtig, 8 Bft. Tegen de ochtend draait de wind van het westen uit naar een westelijke richting en neemt af naar matig, vrij krachtig vlak aan zee. De minimumtemperatuur komt uit rond 6°C.

Morgenochtend trekt de regen naar het oosten weg maar al vrij snel volgen er dan buien, soms vergezeld van onweer en hagel. Tussen de buien door breekt de zon even door. In de avond neemt de buiigheid tijdelijk af. De middagtemperatuur wordt 7 à 8°C. De westelijke wind is matig, aan zee krachtig.

Vooruitzichten

Vanaf dinsdag overgang naar droog voorjaarsweer met af en toe zon en weinig wind. Eerst vrij fris, later volgende week lopen de temperaturen mogelijk op richting 15°C

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 23 maart tot en met zaterdag 30 maart

Grote (70%) kans op aanhoudend rustig en droog weer. Temperaturen daarbij waarschijnlijk boven normaal, er is 40% kans op vrij warm lenteweer met middagtemperaturen tussen 15 en 20°C.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn