Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

In het midden en zuiden sneeuw het Noorden droog met mogelijk wat zon

27 december 2014 door Jannes Wiersema

41Vanochtend is het bewolkt en in het midden en zuiden van het land valt geruime tijd (natte) sneeuw. Lokaal zal het hierdoor glad zijn. In het uiterse No is de bewolking dunner met mogelijk wat opklaringen en een waterig zonnetje.Op veel plaatsen vormt zich een sneeuwdek van enkele centimeters, in het zuidoosten 5-10 cm en lokaal mogelijk iets meer. De sneeuw trekt in de loop van de middag en avond in zuidoostelijke richting weg. De temperatuur ligt net iets boven het vriespunt, in Zeeland is het wat minder koud. Vanavond daalt de temperatuur tijdens bredere opklaringen snel tot onder het vriespunt. De wind draait van oost naar noordoost en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig of hard.

In de nacht naar zondag is het helder en koelt het flink af. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +1 graad in het noorden tot -5 graden in het zuiden, boven een sneeuwdek kan het matig tot streng vriezen. De noordoostelijke wind neemt af tot matig.

Zondag overdag is het zonnig en droog. Later kan er in het noorden wat bewolking van zee binnendrijven. De noordoostenwind neemt af tot zwak en wordt later op de dag veranderlijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van enkele graden boven nul in de kustgebieden tot -3 graden verder landinwaarts.

Vooruitzichten

Tamelijk koud en overwegend droog weer. Overdag ligt de temperatuur enkele graden boven nul, ’s nachts vriest het aanvankelijk licht tot matig.

Zo Ma Di Wo Do Vr
Zonneschijn (%) 70 20 10 20 20 10
Neerslagkans (%) 10 40 20 10 30 90
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 0/1 0 0 0 3/6
Minimumtemperatuur (°C) -5 -10/-7 -7/-4 -2/2 -4/0 -2/3
Middagtemperatuur (°C) -2 2/3 0/4 2/4 1/5 6/9
Windrichting NO N W ZW ZW ZW
Windkracht (bft) 3 3 2 2 3 4

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn