Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

In het midden lokaal dichte mist. Vanmiddag kans op onweer.

11 april 2018 door Jannes Wiersema

In de zuidelijke helft is het bewolkt en in het midden van het land komt lokaal dichte mist voor. Elders zijn er ook enkele opklaringen. Halverwege de ochtend lost de mist op. In het zuiden komt af en toe een bui voor. Vanmiddag ontstaan er vooral boven het midden enkele buien, waarbij er kans is op onweer, hagel en lokaal veel regen. In de avond verdwijnen de buien weer. De maximumtemperaturen variëren van 14°C op de Wadden tot 17°C in het oosten. De wind komt uit richtingen tussen oost en zuid en varieert in kracht van zwak in het zuiden tot krachtig op de Wadden.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar donderdag zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. Er kan lokaal een mistbank ontstaan. De temperatuur daalt naar 7 tot 10°C. De wind is noordoostelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied (vrij)krachtig.

Donderdag zijn er naast af en toe zon ook wolkenvelden. In de middag kan er vooral in het zuiden al een enkele bui voorkomen, in de avond is er overal kans op enkele onweersbuien die van Duitsland en België uit het land binnenkomen. Hierbij is er kans op hagel, windstoten en lokaal veel regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het uiterste noorden tot lokaal 21°C in het oosten. De zwakke tot matige noordoostelijke wind draait in de loop van de dag naar een oostelijke richting en neemt iets in kracht toe. In het noordelijk kustgebied blijft de wind (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Temperaturen ruim boven normaal, met af en toe regen of een bui, met name op vrijdag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 18 april tot en met woensdag 25 april

Aanvankelijk warm tot zeer warm en droog, geleidelijk nemen de neerslagkansen toe en dalen de maximumtemperaturen (kans op maxima boven normaal is dan nog wel 60%).

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn