Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

In het noordoosten eerst mist. Verder af en toe zon en zeer zacht.

06 november 2018 door Jannes Wiersema

Aanvankelijk komt er in het noordoosten nog lokaal (dichte) mist voor, maar deze lost vanochtend snel op. Verder is er vandaag veel hoge bewolking aanwezig, waar de zon deels doorheen schijnt. Het blijft droog en het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur varieert van 14°C op de Wadden tot 18°C, mogelijk lokaal 19°C, in het zuidoosten. De zuidoostenwind is matig, eerst landinwaarts nog zwak.

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. De minima variëren tussen 6°C in het oosten en 9°C langs de kust, bij een zwakke tot matige zuidoostenwind. Langs de kust neemt de wind geleidelijk toe naar vrij krachtig.

Woensdag overdag zijn er aanvankelijk flinke zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit geleidelijk toe en in de namiddag gaat het in het zuidwesten af en toe regenen. In de avond trekt deze zone met af en toe regen noordoostwaarts. Met maxima rond 15°C blijft het zacht voor de tijd van het jaar. De wind wordt zuidelijk en neemt toe naar matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Eerst overwegend droog met op donderdag vrij veel zon. Daarna veel bewolking en met name in het weekend perioden met regen. Maximumtemperaturen iets boven de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 13 november tot en met dinsdag 20 november

Een licht wisselvallig weertype met dagelijks 40-50% kans op neerslag. Aanvankelijk een grote kans (70%) op temperaturen boven normaal. In de loop van de periode lijkt de temperatuur vooral overdag te dalen naar waarden dicht bij normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn