Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

In het (noord)oosten eerst regen,mogelijk natte sneeuw. Vanmiddag en vanavond enkele regenbuien

17 maart 2013 door Jannes Wiersema

EenĀ  lagedrukgebied boven de Britse Eilanden heeft meerdere kernen, het trekt langzaam zuidoostwaarts. Een golvend koufront boven het oosten van het land trekt verder noordoostwaarts. Het front verlaat het noordoosten zondagochtend. Ons land komt achter het front in maritieme polaire lucht terecht, die in de middag boven land onstabiel wordt. Vanavond bereikt een storing in de koude lucht, het zuidwesten, trekt noordoostwaarts en verlaat het noorden morgenochtend vroeg. Morgen stagneert de frontale zone boven de Duitse Bocht. Het vlakke Britse laag komt maandag opvullend boven onze omgeving te liggen. Morgen ontwikkelt zich boven de Alpen een randstoring die naar Polen trekt.

In het noordoosten en oosten valt af en toe regen en lokaal natte sneeuw. Aan het einde van de ochtend verlaat de neerslag het noordoosten en klaart het van het zuidwesten uit op. In de loop van de middag ontwikkelen zich enkele buien, met een kleine kans op onweer. Vanavond trekt een gebied met buien van het zuidwesten uit het land binnen. De maximumtemperatuur ligt tussen de 8 en 11 graden. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, in de noordelijke kustgebieden vrij krachtig.

De neerslag op het koufront is overwegend licht, meestal minder dan 1 mm/uur. Natteboltemperatuur van een halve graad in het NO tot 3 in het ZW. Grootste kans op wat (natte) sneeuw in het oosten.In het ZW kustgebied kans op onweer. Morgen landinwaarts een enkele bui.

Vannacht trekt de neerslag noordwaarts. Elders klaart het op. Minima liggen rond 2 graden. De wind neemt af naar zwak tot matig en komt uit zuidoostelijke richtingen.

Morgen overdag wordt het ook in het noordoosten droog en zijn er zonnige perioden. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken. Landinwaarts kunnen deze tot een regenbui uitgroeien. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden. Er staat een zwakke tot matige wind die naar oostelijke richtingen draait.

Vooruitzichten

Vrij koud met eerst nog kans op een enkele bui. Vanaf vrijdag af en toe regen, kans op natte sneeuw.

het weer

(Bron: KNMI)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn