Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

In het noordoosten en noorden ijzel, woensdag mogelijk ook in het midden.

05 januari 2016 door Jannes Wiersema

In het noorden en noordoosten is er sprake van ijzel hetgeen op uitgebreide schaal voor gladheid zorgt. In de loop van de ochtend wordt het er droog maar omdat het blijft vriezen houdt de gladheid nog aan. Elders ligt de temperatuur rond een graad of 7, blijft het overwegend droog en kan vanmiddag zelfs even de zon te zien zijn. De wind waait uit richtingen tussen zuid en oost en is matig, in het Waddengebied (vrij) krachtig.

Vanavond gaat het in de zuidelijke helft van het land af en toe regenen. Vannacht komt de vorstgrens over het midden van het land te liggen waardoor daar de kans op ijzel dan toeneemt. Verder naar het noorden neemt de neerslagactiviteit af, maar kan lokaal nog wel lichte sneeuw of ijzel voorkomen. De temperaturen variƫren van +7 graden in het zuiden tot -6 graden in het noordoosten. De wind wordt oostelijk, zwak tot matig in het zuiden, matig in het noorden en (vrij) krachtig aan zee.

Woensdag overdag is het overwegend bewolkt en vooral in de ochtend valt er af en toe (mot)regen, wat in het midden van het land nog ijzel kan opleveren. Verder naar het noorden toe blijft het overwegend droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van -5 graden in het noordoosten tot +7 graden in het zuidwesten van het land. De wind is oostelijk, matig boven land, vrij krachtig in het noordelijk kustgebied.

Vooruitzichten
Donderdag wordt waarschijnlijk de kou uit het noordoosten verdreven en daarna is het overal vrij zacht met van tijd tot tijd regen en soms veel wind.

mosimage di 05 jan 2016

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 12 januari tot en met dinsdag 19 januari
In loop van volgende week 60-70% kans op overgang naar wat wisselvallig winterweer met soms (natte) sneeuw. 30-40% kans op aanhouden van het zachte en tevens wisselvallige weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn