Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

In het oosten eerst lokaal mist, vanmiddag buien. Ook zondag buien.

25 november 2017 door Jannes Wiersema

Er is momenteel weinig bewolking en vanochtend komen er met name in het oosten mistbanken voor. Aan het einde van de ochtend en vooral vanmiddag neemt de kans op buien toe, met name in het westen en noorden is daarbij kans op onweer en hagel. Tussen de buien door schijnt de zon met enige regelmaat. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind neemt toe naar matig en is westelijk, aan de kust wordt de wind (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag  Waarschuwing land 0 new

Ook in de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en kan er nog af en toe een bui voorkomen, langs de kust nog altijd met kans op onweer en hagel. De temperatuur daalt naar 5-6°C vlak aan zee en rond het vriespunt in het oosten. De westen- tot zuidwestenwind blijft matig, aan zee westelijk en krachtig.

Zondag overdag blijft het wisselvallig met af en toe zon, maar ook enkele buien, mogelijk met hagel en onweer. Langs de kust kunnen bij buien windstoten rond 70 km/h voorkomen. De middagtemperatuur komt uit op circa 7°C. De wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard en de richting blijft west tot zuidwest.

Vooruitzichten

Wisselvallig met vooral op maandag en dinsdag perioden met regen. De temperaturen liggen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 02 december tot en met zaterdag 09 december

50% kans op een rustig en overwegend droog weertype en 50% kans op een wisselvallig weertype. De temperaturen liggen rond of iets onder normaal met kans op lichte vorst in de nachten.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn