Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

In het westen een bui, in het oosten mistbanken. Overdag geleidelijk droog

06 december 2014 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Het is wisselend bewolkt en vooral in het noordwesten valt af en toe een lichte bui. Landinwaarts ontstaan in de opklaringen enkele mistbanken. In het noordoosten komt de eerste uren lokaal aanvriezende mist voor. Overdag neemt de buiigheid in de kustprovincies af en zijn er naast enkele stapelwolken ook opklaringen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het oosten tot 8 graden langs de kust. In de ochtend staat er in het westen en noorden van het land een matige noord- tot noordwestelijke wind, in het oosten en zuidoosten van het land is de wind zwak en veranderlijk. In de middag wordt de wind overal noordelijk.

De nacht naar zondag verloopt helder en vooral in de oostelijke helft van het land kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts rond het vriespunt, vlak aan zee blijft de temperatuur ruim boven nul. Boven land staat er een zwakke zuid- tot zuidwestelijke wind, langs de kust een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zondag ochtend neemt de bewolking van het westen uit snel toe, gevolgd door regen. Aan het einde van de middag wordt het van het noordwesten uit weer droger en klaart het op. De temperatuur loopt in de middag op naar 4 graden in het zuidoosten en 10 graden in het noordwesten van het land. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de tweede helft van de middag draait de wind in het westen en noorden van het land naar west tot noordwest.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met middagtemperaturen veelal tussen de 5 en 8 graden.

Zo Ma Di Wo Do Vr
Zonneschijn (%) 10 30 30 30 20 10
Neerslagkans (%) 90 80 30 90 90 90
Neerslaghoeveelheid (mm) 2/4 1/3 0/1 2/7 2/8 4/14
Minimumtemperatuur (°C) 0 1/2 -1/1 1/3 2/4 2/5
Middagtemperatuur (°C) 6 4/5 5/6 6/8 5/7 6/9
Windrichting ZW ZW ZW ZW ZW ZW
Windkracht (bft) 4 4 3 5 5 4

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn