Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

In het Westen en Noorden toenemende bewolking ,met mogelijk een spatje regen

20 september 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon,meeste zon in het Oosten en Zuidoosten. In het noordwesten komen wolkenvelden voor en daar kan lokaal lichte regen vallen. De middagtemperatuur komt uit op 20°C in het noordwestelijk kustgebied en 27°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig 2 – 6 Bft.

Vanavond en komende nacht zijn er opklaringen,maar ook bewolking en het is op de meeste plaaten droog. De nacht verloopt zacht met temperaturen rond 19°C. De wind is zuidelijk en matig, aan de kust (vrij) krachtig, later hard 4 – 7 Bft.

Morgenochtend trekt een zone met (buiige) regen over Nederland van West naar oost. Daarna klaart het op en komen met namelijk  in de noordelijke helft van het land buien voor, later op de dag ook kans met onweer. De temperatuur daalt naar ongeveer 17°C. De wind draait naar zuidwest tot west en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan de kust naar hard tot stormachtig. Aan de noordwestkust staat in de ochtend mogelijk enige tijd een westzuidwesterstorm 5 – 9 Bft. In de ochtend komen zware windstoten voor, tot ongeveer 80 km/uur, in het Waddengebied tot ca. 95 km/uur. In de middag en avond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af.

Vooruitzichten

Zaterdag enkele buien, zondag veel regen en met name zondagavond mogelijk ook veel wind. Daarna geleidelijk droger en zonniger, maar wel vrij koel voor de tijd van het jaar.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 27 september tot en met donderdag 04 oktober

 Vrij koel weertype. Eerst op veel plaatsen droog,later toenemende kans op regen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

 Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn