Wednesday 30 November
Weerman Jannes Wiersema

In het westen wolkenvelden, elders perioden met zon.

20 februari 2018 door Jannes Wiersema

De nog aanwezige nevel en mist lossen in de loop van de ochtend overal op. In de westelijke helft komen wolkenvelden voor, elders zijn er flinke zonnige perioden. Het blijft overal droog. De maxima liggen rond 5°C. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag zijn er overal brede opklaringen. Vooral in het noorden kan opnieuw plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen -1°C in het zuidwesten en -6°C in het noordoosten. De wind is noordoostelijk, zwak tot matig.

Woensdag overdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt rond de 5°C. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Licht winters weertype met in de nacht en vroege ochtend lichte en later mogelijk matige vorst. Maxima aanvankelijk nog ruim boven het vriespunt. Verder is het droog en tamelijk zonnig.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 27 februari tot en met dinsdag 06 maart

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een koud en overwegend droog weertype met ’s nachts meest matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder koud weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn