Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

In het zuiden buien, lokaal met onweer elders meest droog en af en toe zon.

28 mei 2019 door Jannes Wiersema

Er is vrij veel bewolking en er komen vooral in het midden en zuiden buien voor, plaatselijk met onweer. Met name in het zuidoosten kan ook veel (20-30 mm) neerslag in korte tijd vallen en is er lokaal kans op windstoten van 50-60 km/uur. In het noorden is er meer ruimte voor de zon en is de kans op buien gering. In de tweede helft van de middag wordt het van het noorden uit droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De laatste buien zullen halverwege de avond Limburg verlaten. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is matig en komt uit noordelijke richtingen, in het zuiden is de wind eerst west.

In de nacht naar woensdag is het droog en is er weinig bewolking. Het wordt een frisse nacht, de minimumtemperatuur ligt rond 3°C, vlak aan zee enkele graden hoger. De wind komt uit richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, langs de kust matig.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon maar ontstaan er wel stapelwolken, in de loop van de avond neemt de bewolking van het westen uit toe. Het blijft droog en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Waddeneilanden tot 19°C in het zuiden van het land. In de ochtend is de wind zwak uit uiteenlopende richtingen, in de middag wordt de wind geleidelijk overal zuid tot zuidwest en is dan zwak tot matig

Vooruitzichten

Licht wisselvallig, zaterdag waarschijnlijk droog. Maximumtemperaturen rond, maar in het weekend boven het langjarige gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 04 juni tot en met dinsdag 11 juni

De kans (60%) op een rustig en droog weertype is iets groter dan de kans (40%) op wisselvalliger weer. De temperatuurverwachtingen zijn onzeker. Volgende week is de grootste kans (60-70%) op middagtemperaturen rond het langjarig gemiddelde, vanaf het weekend 50% kans op middagtemperaturen boven het gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn