Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

In het zuiden eerst af en toe (mot)regen. In het noorden en oosten buien.

22 april 2017 door Jannes Wiersema

Ten zuiden van de grote rivieren is het bewolkt en valt nog af en toe regen of motregen. Halverwege de ochtend verlaat het regengebied het zuidoosten. Ten noorden van dit gebied wisselen opklaringen en wolken elkaar af. In het noorden en oosten komen enkele lichte regenbuien voor. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het noorden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zondag zijn er in het gehele land opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden. Met name in het noorden en oosten is een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C aan de kust tot lokaal dichtbij het vriespunt in het oosten en zuiden. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, in het noord(west)elijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt. Het blijft vrijwel overal droog, de grootste kans op een bui heeft het noordoosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C op de Wadden tot ongeveer 12°C in het zuiden. Er staat een overwegend matige noordwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest en wordt dan zwak tot matig.

Vooruitzichten

Maxima ruim onder het langjarig gemiddelde en geregeld regen(buien), met name op dinsdag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 29 april tot en met zaterdag 06 mei

Afnemende neerslagkansen (van 80% naar 40%) en oplopende temperaturen (kans op bovengemiddelde maxima neemt toe naar circa 50%)

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn