Monday 6 February
Weerman Jannes Wiersema

In het zuiden eerst bewolkt en regen. Van het noorden uit opklaringen.

17 juli 2017 door Jannes Wiersema

In het zuiden is het bewolkt en valt er regen en motregen. Van het noorden uit klaart het steeds verder op. In de opklaringen komen eerst nog lokaal enkele mistbanken voor. De temperatuur loopt in het noorden op naar 20°C en in het midden en oosten naar ongeveer 23°C. De wind is zwak tot matig, overwegend westelijk in het noorden, elders noordoostelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag is er op de meeste plaatsen weinig bewolking aanwezig, hoewel in het zuidoosten nog wel wolkenvelden voorkomen. Er is kans op enkele mistbanken. De temperatuur daalt in het noorden naar 10°C, in het zuiden wordt het ongeveer 14°C. De wind is zwak, in Zeeland matig en komt uit richtingen tussen noordoost en oost.

Dinsdag overdag is er vrij veel sluierbewolking waar de zon doorheen schijnt. In het Waddengebied kunnen wolkenvelden vanaf zee binnendrijven. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot mogelijk lokaal 27°C in het zuiden. Er staat een matige oostenwind.

Vooruitzichten

Woensdag op veel plaatsen tropisch warm, in de loop van de avond kans op onweersbuien. Vanaf donderdag wisselvallig met geleidelijk dalende maximumtemperaturen naar waardes onder het langjarig gemiddelde

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 24 juli tot en met maandag 31 juli

Aanhoudend wisselvallig met maxima onder normaal, richting het einde van de maand een kleine kans (20-30%) op een meer zomers weertype.

foto van Jannes Wiersema.

 2 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn