Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

In het zuiden enkele mistbanken,verder geregeld de zon

21 oktober 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag komt in het noorden, midden en oosten de meeste bewolking voor, maar de zon zal op een aantal plaatsen ook van tijd tot tijd doorbreken,in het Zuiden ook eerst mistbanken. In het zuid(west)en is de meeste ruimte voor de zon. In de loop van de avond wordt de bewolking in het noordwesten dikker en kan daar wat lichte (mot)regen gaan vallen. Het wordt ongeveer 16°C. De zuidwestenwind is zwak, in het noorden en noordwesten matig. In het zuidoosten is de wind zwak en variabel 1 – 4 Bft.

In deavond en  nacht trekt een smalle regenzone van het noordwesten naar het zuidoosten. Daarachter klaart het deels op. De minima lopen uiteen van 5°C in het zuidoosten tot 13°C aan zee. Er staat aanvankelijk een zwakke tot matige zuidwestenwind, maar van het noordwesten uit draait de wind naar noord en neemt dan toe naar matig, aan de kust tijdelijk naar vrij krachtig tot krachtig 2 – 6 Bft.

Morgen verlaat de regen tegen de middag het uiterste zuiden van Limburg. In de loop van de dag klaart het van het noorden uit steeds meer op. De middagtemperatuur komt uit rond 14°C. Er staat een matige noordelijke wind, die bovendien vlagerig is. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig 3 – 5 Bft. In de avond draait de wind naar richtingen tussen west en noordwest en luwt landinwaarts naar zwak.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig met soms wat regen en vooral dinsdag meer wind. Na donderdag daling van temperatuur en toenemende neerslagkansen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 28 oktober tot en met zondag 04 november

Aanhoudend wisselvallig weer met middagtemperaturen beneden het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn