Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

In het zuiden perioden met regen,elders meest droog later buien en langs de westkust eerst nog veel wind.

28 januari 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het bewolkt en regenachtig. In de loop van de middag trekt de regen oostwaarts weg en klaart het van het westen uit op. Later in de middag en avond trekken er van het noordwesten uit enkele (winterse) buien over het land. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. In de westelijke kustprovincies is de wind noordwest en vrij krachtig tot krachtig, direct aan zee hard tot stormachtig met daar aanvankelijk nog windstoten tot ca. 80 km/uur. In het oosten wind is de wind aanvankelijk nog west tot zuidwest en matig. In de loop van de dag wordt de wind overal noordwest en neemt vooral langs de kust in kracht af.

In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen, maar kunnen er ook nog enkele winterse buien over het land trekken. De temperatuur komt in het midden en oosten van het land net onder nul te liggen waardoor lokale gladheid mogelijk is. Alleen vlak aan zee ligt de temperatuur waarschijnlijk net boven nul. De wind wordt boven land zwak tot matig en draait naar het zuidwesten, aan zee is de wind west en meest matig.

Dinsdag begint met zonnige perioden en een enkele winterse bui. In het zuidoosten kan er aanvankelijk nevel voorkomen. In de loop van de middag raakt het in het zuidwesten bewolkt en kan er in de avond (natte) sneeuw vallen. De temperatuur loopt op naar ongeveer 4°C. De matige wind draait in de middag en avond van zuidwest naar het zuidoost.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij koud weertype met elke dag wel kans op (natte) sneeuw, vrijdag en zaterdag mogelijk ook regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 04 februari tot en met maandag 11 februari

Geleidelijke overgang naar een droger weertype, de neerslagkans neemt af naar ca. 30%. De temperaturen liggen meest rond of iets beneden het langjarig gemiddelde met in de nachten soms lichte vorst.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn