Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

In het zuidoosten eerst nog regen of motregen, overdag perioden met zon.

10 maart 2015 door Jannes Wiersema

30Een hogedrukgebied ligt vanmiddag boven het zuiden van Engeland. Dit hoog trekt oostwaarts en wordt dan woensdag overdag boven ons land verwacht, we bevinden ons dan in polaire lucht. Een volgend frontaal systeem bereikt het westen  pas aan het einde van woensdagavond.

Donderdag bevindt zich een hogedrukgebied boven Scandinavië met een uitloper tot over onze omgeving. In het weekeinde wordt het hoog boven Scandinavië versterkt terwijl tegelijkertijd een hoogtelaag boven Oost-Europa naar het westen trekt. In de oostelijke stroming trekken dan diverse zwakke storingen retrograad over onze omgeving westwaarts. Na het weekeinde beweegt het hoogtelaag naar de Britse Eilanden alwaar het geleidelijk oplost. Het eerdergenoemde hoog boven Scandinavië beweegt naar Rusland, een volgend hoog boven de Azoren krijgt dan halverwege volgende week een nieuwe uitloper richting onze omgeving.

Het is bewolkt en nevelig en in het zuidoosten van het land valt tot halverwege de ochtend nog lichte regen of motregen. Van het noordwesten uit klaart het op en in de kustgebieden schijnt de zon vanmiddag volop, landinwaarts zijn er dan enkele stapelwolken. De middagtemperatuur ligt tussen 9 graden in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 13 graden in het zuidoosten. De westenwind is overwegend matig en draait in de loop van de dag naar noordwest.

In de nacht naar woensdag is er weinig bewolking en mogelijk ontstaat er een enkele mistbank. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt en de noordelijke wind is zwak. Morgen overdag is het droog en is er veel zon. Bij weinig wind wordt de maximumtemperatuur ongeveer 10 graden.

Vooruitzichten

Tot en met vrijdag zonnig en droog, in het weekeinde meer bewolking en een kleine kans op regen. De minimumtemperaturen liggen aanvankelijk rond het vriespunt, overdag is het in het weekeinde met maxima van een graad of 7 tijdelijk iets frisser.

Wo Do Vr Za Zo Ma
Zonneschijn (%) 80 70 60 20 30 50
Neerslagkans (%) 10 10 10 20 30 30
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 0 0 0 0/1 0
Minimumtemperatuur (°C) -1 -1/0 -1/0 -1/1 1/3 0/2
Middagtemperatuur (°C) 10 9/11 7/8 6/7 6/8 9/11
Windrichting VAR ZO O NO NO O
Windkracht (bft) 2 3 3 3 3 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn