Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

In het zuidoosten eerst nog regen, van het noordwesten uit opklaringen.

27 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het in het zuidoosten nog bewolkt en regenachtig, in het noordwesten is het opgeklaard. De opklaringen breiden zich verder over het land. In de middag is het overal wisselend bewolkt en meest droog. In de avond kan er op de Wadden een bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond de 12°C. De west- tot noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.

Komende nacht zijn er met name in het noorden wolkenvelden en daar komen ook enkele buien voor. Verder naar het zuiden zijn er bredere opklaringen, blijft het droog en ontstaat er mogelijk een mistbank. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk landinwaarts tot 8°C in de kustgebieden. Landinwaarts staat een zwakke wind uit zuidwestelijke richting, in de kustgebieden is de wind west tot noordwest en matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig.

Morgen is er af en toe zon en komen er met name in het noorden en midden van het land enkele buien voor. In de loop van de avond wordt het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 12°C en er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord. In het Waddengebied is de wind af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Overwegend droog met geregeld zon. Met maxima rond 11°C is het beduidend koeler. Halverwege volgende week is er kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend. Vanaf donderdag wordt het weer wisselvalliger met meer wind en regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 03 november tot en met Zondag 10 november

Meest waarschijnlijk een wisselvallig weertype (ca. 40-50% kans) met temperaturen rond of iets boven normaal. Daarnaast is er een ca. 30% kans op een rustiger en kouder weertype met kans op lichte vorst en/of mist in de nacht en ochtend.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn