Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

In het zuidoosten en oosten eerst nog regen of wat natte sneeuw.

19 januari 2015 door Jannes Wiersema

7Er is veel bewolking en in het zuidoosten en oosten van het land, met uitzondering van Limburg, valt er van tijd tot tijd lichte regen en plaatselijk ook natte sneeuw. Verder is het op veel plaatsen nevelig met in het noordoosten ook mist. In het westen en noordwesten van het land zijn er opklaringen en komt een enkele mistbank voor. De temperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is zwak tot matig en waait uit uiteenlopende richtingen.

Overdag is er in de oostelijke helft aanvankelijk veel bewolking en langs de oostgrens kan nog lichte regen of natte sneeuw voorkomen. Van het westen uit breiden de opklaringen zich uit over de westelijke helft van het land. Aan de kust kan een enkele kleine bui van zee binnendrijven. De middagtemperatuur loopt uiteen van 2 graden in het oosten tot 5 graden vlak aan zee. De wind wordt zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Hier en daar ontstaan een paar mistbanken. Op veel plaatsen gaat het licht vriezen en lokaal kan er gladheid ontstaan. Er staat een zwakke veranderlijke wind.

Dinsdag overdag is er af en toe zon en het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4 graden. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Rustig en vrij koud weertype met zo nu en dan regen of sneeuw. De temperaturen liggen ’s nachts enkele graden onder nul, overdag enkele graden erboven.

Di Wo Do Vr Za Zo
Zonneschijn (%) 40 30 20 20 20 10
Neerslagkans (%) 10 20 30 30 40 40
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 0/1 0/1 0/1 0/1 0/1
Minimumtemperatuur (°C) -2 -3/-2 -3/-1 -3/-1 -3/0 -4/0
Middagtemperatuur (°C) 4 1/2 1/2 1/3 2/4 2/4
Windrichting ZW ZO NO ZW NW Z
Windkracht (bft) 2 3 3 3 3 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn