Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

In Limburg eerst mist. Veel zon en warm, morgen koeler en kans op een bui.

15 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon en blijft het droog. In het midden en zuiden van Limburg komt de eerstkomende uren nog lokaal dichte mist voor. Vanochtend lost deze mist vrij snel op en later breekt ook daar de zon door. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 24°C, lokaal wordt het met 25°C een zomerse dag. Aan de kust blijft de temperatuur enkele graden achter. In de loop van de middag en avond komen er vooral in het oosten en zuiden wolkenvelden vanuit Duitsland binnendrijven. De wind is noordoostelijk, in het zuidwesten eerst noordwestelijk, en overwegend matig. Vanavond wordt de wind overal noordelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag komen er brede opklaringen voor, maar met name in het oosten zijn er ook wolkenvelden aanwezig. In het oosten is daarbij een lichte bui niet uitgesloten. Langs de westkust kan nevel of mist van zee binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De matige wind is eerst noordelijk en draait gedurende de nacht naar het noordwesten. De wind neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Woensdag overdag is er af en toe zon en blijft het in de westelijke helft waarschijnlijk overal droog. In de ochtend kan er in het oosten al een lichte bui voorkomen, in de middag ontstaan er in het uiterste oosten en zuidoosten fellere buien, mogelijk met onweer. In het begin van de avond trekken deze buien zuidwaarts weg. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C in de kustgebieden en ongeveer 22°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Vooruitzichten

Donderdag wolkenvelden en koel. Vanaf vrijdag een geleidelijke overgang naar vrij warm weer met flinke zonnige perioden en een kleine kans op een bui.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 22 mei tot en met dinsdag 29 mei

Aanvankelijk een vrij grote kans op vrij warm weer met geregeld zon en vooral landinwaarts soms een bui. Op de langere termijn neemt de onzekerheid in de temperatuur toe, waarbij de kans op middagtemperaturen boven normaal groot blijft (60%).

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn