Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

In NW-lijke helft eerst nog bewolkt, in de ZO-lijke helft perioden met zon.

05 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend klaart het van het oosten en zuidoosten uit op, maar met name in het noorden blijven ook wolkenvelden aanwezig. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt ongeveer +3°C. De wind draait overal van noordoost naar oost en is matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het vrijwel overal onbewolkt, alleen in het zuidoosten raakt het in de loop van de nacht half tot zwaar bewolkt. De minima lopen uiteen van lokaal -6°C in het oosten en noordoosten tot -1°C op de Wadden. De oostenwind is zwak tot matig.

Dinsdag overdag is het vrij zonnig. In het noorden komt sluierbewolking voor waar de zon doorheen schijnt, in het uiterste zuidoosten is de bewolking dikker. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond +3°C. Er staat een matige oostenwind.

Vooruitzichten

Perioden met zon en droog. Vrijdag en zondag kans op (winterse) neerslag. De maximumtemperatuur enkele graden boven nul en ’s nachts en in de vroege ochtend lichte tot matige vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 12 februari tot en met maandag 19 februari

Kans van ca. 50% op overgang naar een onbestendig winters weertype met maxima rond of iets onder de normaal en minima rond de langjaargemiddelde waarden, terwijl er ook 30% kans op een droog en kouder weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn