Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Kans op enkele pittige (onweers)buien.

04 april 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn enkele wolkenvelden en overdag kunnen er enkele pittige (onweers)buien ontstaan, mogelijk met hagel en windstoten rond 60 km/u. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit tijdelijk droger met af en toe zon. In de avond trekken er opnieuw enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij is wederom kans op onweer en windstoten tot 60 km/u. De maxima liggen tussen 12°C in het noordwestelijk kustgebied en 16°C in het zuiden en oosten. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. De wind wordt geleidelijk zuidoostelijk. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt aan de kust toe naar krachtig.

Waarschuwing land 0 new Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag is het bewolkt met af en toe wat regen of een bui. De zuidwestelijke, later westelijke, wind is matig boven land en krachtig langs de kust. De minimumtemperatuur bedraagt circa 7°C.

Donderdagochtend trekt de regen naar het oosten weg en in de middag volgen er vanuit het westen zonnige perioden. Het wordt desondanks niet veel warmer dan 9°C. De wind draait naar west tot noordwest en trekt in de ochtend tijdelijk flink aan naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust. Met name in het noord(west)elijk kustgebied kunnen windstoten rond 75 km/u voorkomen. In de loop van de middag neemt de wind vanuit het zuidwesten sterk in kracht af.

Vooruitzichten

Vrijdag maxima rond normaal, zaterdag een maximumtemperatuur boven normaal voor de tijd van het jaar. Hierna toenemende kans op regen en temperaturen rond of net iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 11 april tot en met woensdag 18 april

Toenemende kans op maximumtemperaturen rond of net iets onder normaal en ongeveer 35% kans op regen of buien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn