Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Kans op zware windstoten. Vanmiddag buien met kans op onweer.

09 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er op veel bewolkt,maar in het No ook al mooie opklaringen met de zon, het blijft het op de meeste plaatsen droog. Vanmiddag trekt een zone met buien van west naar oost over het land. Er is bij buien plaatselijk kans op onweer, hagel en zware windstoten van 75-90 km/uur. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot lokaal 13°C in het zuiden. De vlagerige westelijke wind is boven land matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies af en toe krachtig. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind hard, 7 Bft, in de middag mogelijk stormachtig, 8 Bft, met daarbij zware windstoten van 75-90 km/uur.

Vanavond wordt het van het westen uit op de meeste plaatsen droog en neemt de wind af zodat de zware windstoten verdwijnen. Komende nacht neemt de bewolking toe en gaat het in de zuidelijke helft regenen. De minimumtemperatuur ligt omstreeks 5°C en de wind is boven land zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west.

Morgen is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen en later buien. Het wordt in de middag 5 tot 7°C, in het zuiden mogelijk 10°C. Er is grote onzekerheid in de windrichting en windkracht. Meest waarschijnlijk waait er een zwakke tot matige wind uit veranderlijke richting, maar in het zuiden is er kans op een krachtige tot harde wind met windstoten tussen 75 en 100 km/uur. Langs de zuidwestkust zou de wind zelfs even stormkracht, 9 Bft, kunnen bereiken.

In de loop van de middag en avond wordt de wind zeer waarschijnlijk overal westelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. In de avond komen er in de kustgebieden zware windstoten tot ca. 80 km/uur voor.

Vooruitzichten

Sterk wisselvallig  met van tijd tot tijd perioden met regen, soms ook met winterse neerslag. Geregeld veel wind en met maxima rond 8°C aan de koele kant.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 16 maart tot en met zaterdag 23 maart

Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met maxima iets onder de langjaargemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn