Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

kil en regenachtig, langs de noordkust in de avond (zware) windstoten

23 september 2018 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en op de meeste plaatsen nog droog, maar in de loop van de ochtend en vanmiddag gaat het van het westen uit lange tijd flink regenen. Vooral in het midden en zuiden valt 10-20 mm, in het zuidoosten mogelijk tegen de 30 mm. Eind van de middag trekt de regen naar het oosten weg, maar trekken vanuit het noorden enkele buien richting het zuiden. Bij deze buien is er kans op onweer en langs de noordkust ook (zware) windstoten van 70-80 km/uur. De temperatuur komt vanmiddag op de meeste plaatsen niet boven de 13°C uit, en dat is ver beneden de norm voor deze tijd van het jaar. De wind is in de zuidelijke helft zwak uit oost tot noordoost, in het noorden veranderlijk. Gedurende de dag draait de wind naar noordelijke richtingen en neemt toe naar matig boven land en krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer. Langs de noordkust kan de wind vanavond hard (7 Bft) worden.

In de avond paar stevige buien in het noorden verder is het wisselend bewolkt. Komende nacht  blijft het in het zuiden droog, elders kan nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C landinwaarts tot 10°C vlak aan zee. De noordwestenwind is matig, langs de kust (vrij) krachtig en in het Waddengebied mogelijk nog hard.

moren zijn er verspreid over het land nog enkele buien, maar er is ook regelmatig ruimte voor de zon. In de loop van de middag gaat de buiigheid zich steeds meer tot het noorden en oosten beperken. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 14°C. De wind is west tot noordwest en matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Perioden met zon en droog met iets oplopende maximumtemperaturen. Tegen het weekeinde weer frisser.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 30 september tot en met zondag 07 oktober

Eerst grote kans  op een droog maar vrij koel weertype. Later kans op een bui.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.  

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn