Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Koel en onbestendig

15 september 2017 door Jannes Wiersema

Verspreid over het land komen er buien voor. In de ochtend is de buienactiviteit in de kustprovincies het grootst en kan er daar onweer voorkomen, in middag neemt de buiigheid landinwaarts verder toe. Toch zal de zon vandaag ook met enige regelmaat te zien zijn. In de loop van de middag nemen in het noordwesten de bewolking en de buiigheid opnieuw toe. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig van kracht. Aan zee is sprake van een matige, in het Waddengebied vrij krachtige tot krachtige wind uit een overwegend westelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de avond en nacht komen er in de kustgebieden tamelijk veel buien voor, mogelijk met onweer. Lokaal kan er veel neerslag vallen. Landinwaarts neemt de buiigheid af en komen er brede opklaringen voor. In deze opklaringen kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Op beschutte plekken kan het nog enkele graden kouder worden. De wind is boven land zwak uit zuidwest tot zuid, aan de kust staat een matige noordwestenwind.

Zaterdag overdag is het half tot zwaar bewolkt en verplaatst de grootste buienactiviteit zich langzaam van de kust naar het binnenland. Tijdens buien is er kans op onweer. Doordat de buien zich langzaam verplaatsen kan er lokaal veel neerslag vallen. Het wordt niet warmer dan een graad of 15. De wind is zuidwestelijk, aan zee westelijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten

Tot en met dinsdag elke dag enkele buien, daarna geleidelijk droger en meer zon. De maximumtemperatuur ligt rond 16 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 22 september tot en met vrijdag 29 september

Een vrij grote kans op droog weer (70%) met maximumtemperaturen rond of net onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn