Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

koel en wisselvallig

07 mei 2019 door Jannes Wiersema

In de ochtend schijnt de zon vooral in het noorden eerst nog af en toe. In het zuiden is meer bewolking aanwezig die zich in de loop van de dag noordwaarts uitbreidt. Met name in het midden en noorden komen er dan weer enkele buien tot ontwikkeling waarbij wederom lokaal korrelhagel voor kan komen. In de loop van de middag bereiken opklaringen het zuiden van het land en gaat de zon af en toe schijnen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar het zuidoosten.

In de nacht naar woensdag raakt het vanuit het zuidwesten geheel bewolkt en gaat het aan het einde van de nacht in het zuidwesten van het land af en toe regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuidoosten en is matig.

Woensdag overdag is het bewolkt en zijn er flinke perioden met regen. In de loop van de middag klaart het in het zuidwesten van het land wat op, maar komen er wel enkele pittige buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur varieert van 10°C in het noorden tot 14°C in het zuiden van het land. De wind is matig, boven het IJsselmeer en het Waddengebied vrij krachtig en komt uit het zuidoosten.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij koel voor de tijd van het jaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 13 mei tot en met maandag 20 mei

Eerst afnemend wisselvallig maar nog altijd vrij koel. Later lopen de temperaturen geleidelijk op richting normaal, de kans op warm lenteweer bedraagt 20-30%. De neerslagkansen nemen daarbij wel weer toe naar 50-60%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn