Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Koel met plaatselijk lichte regen of een bui.

24 juni 2013 door Jannes Wiersema

Een laag boven de noordelijke Noordzee beweegt opvullend richting het zuiden van Noorwegen. Rondom het laag wordt polaire lucht aangevoerd, waarmee van tijd tot tijd restanten van een occlusie of troggen passeren. Maandagmiddag breidt een zwakke rug zich uit tot over de Britse Eilanden waardoor bij ons de stroming meer noordwestelijk wordt. Ten gevolge van subsidentie neemt de onstabiliteitsdiepte in de loop van de dag steeds verder af. Ook dinsdag ligt de rug van hoge druk nog over de Britse Eilanden.

Er is vandaag vrij veel bewolking met plaatselijk lichte regen of af en toe een bui. In de kustprovincies neemt de buienkans in de middag af en daar kan de zon af en toe doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 16 graden en er staat een overwegend matige westelijke wind.

In de nacht van maandag op dinsdag komen er van het westen uit meer opklaringen. Het blijft dan op de meeste plaatsen droog. De minima lopen uiteen van 13 graden in de bewolkte gebieden en vlak aan zee tot plaatselijk 8 graden in langdurige opklaringen. De westelijke wind neemt af naar zwak tot matig.

Dinsdag overdag zijn er vooral in de kustgebieden zonnige perioden. In het binnenland ontstaan vrij veel stapelwolken en vooral in het noordoosten is er nog kans op een lichte bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 17 graden. Er staat een overwegend matige wind die naar een noordwestelijke richting draait. (bron:KNMI)

Een lagedrukgebied boven de Noordzee trekt noordwaarts weg en vult verder op. Zuidwest van Ierland bevindt zich een hogedrukgebied. Dit hoog krijgt de komende dagen een uitloper tot over de Britse Eilanden. Boven centraal Europa ontwikkelt een lagedrukgebied die halverwege de week via Polen naar het zuiden van Scandinaviƫ trekt. Op woensdag passeert er overigens nog een klein laag in de bovenlucht ons land. In het weekeinde trekt het Scandinavische laag naar het noordoosten weg en het eerder genoemde hogedrukgebied beweegt dan over de Britse Eilanden naar het oosten en wordt dan uiteindelijk boven ons land verwacht.

Vooruitzichten

Van tijd tot tijd zon maar ook soms een bui. Met middagtemperaturen tussen de 16 en 19 graden blijft het aan de koele kant.

het weer

maandag 01 juli tot en met maandag 08 juli

Grote kans op een overgang naar een meest droog weertype met geregeld zon en temperaturen oplopend tot rond de normale waardes.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn